Korv- och potatisgratäng

Serverar: 4-6 portioner

Kryddiga korvar och en krämig potatisröra - en jättegod middag som garanterat blir en ny favoriträtt på matbordet.

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 4-6 chorizor
  • 1-2 gula lökar
  • 200 g färska champinjoner
  • 4-6 soltorkade tomater
  • Olja till stekning
  • 3-4 dl riven Västerbottensost
  • 2-3 msk grov senap
  • Ca 2 dl crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C. Skala potatisen, skär i mindre bitar och koka nästan mjuk i lättsaltat vatten.
    2. Skär korvarna i ca 1 cm tjocka skivor. Skiva löken tunt och dela svampen i kvartar. Hacka de soltorkade tomaterna fint.
    3. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek korven, löken och svampen tills de börjar få lite färg. Blanda ner osten och de soltorkade tomaterna och lägg i ena halvan av en ugnssäker form.
    4. Häll bort vattnet från potatisen och blanda med senap och crème fraiche. Krydda med salt och peppar. Lägg upp potatisen bredvid korven i gratängformen.
    5. Gratinera i ugnen tills gratängen börjar få färg. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben