Ungefär som korvstroganoff + potatis och morötter.
Ingredienser
1 kg fast potatis
3 morötter
400-500 g falukorv (deli)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Smör att steka i
3 msk tomatpuré
2 dl grädde
2-3 dl mjölk
Kött och grillkrydda
Salt
Svartpeppar
Paprikapulver
Cayennepeppar
Instruktioner
Skala potatis och morötter och skär dem i lagom stora, ätvänliga bitar. Koka i saltat vatten.
Medan potatis och morötter kokar gör man såsen.
Skär falukorv i stavar och finhacka gul lök och vitlök.
Stek korv och gul lök tills de fått fin färg i lite smör i en stor stekpanna.
Tillsätt vitlök, tomatpuré, grädde, mjölk och kryddor. Justera krämigheten på såsen med mjölken.
När såsen puttrat i några minuter och potatis och morötter är färdigkokta hälls alltihop ihop i den stora stekpanna. Rör runt så att potatis och morötter får sås på sig.