Korv och potatisgryta

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Ungefär som korvstroganoff + potatis och morötter.

Ingredienser

  • 1 kg fast potatis
  • 3 morötter
  • 400-500 g falukorv (deli)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Smör att steka i
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl grädde
  • 2-3 dl mjölk
  • Kött och grillkrydda
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Paprikapulver
  • Cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Skala potatis och morötter och skär dem i lagom stora, ätvänliga bitar. Koka i saltat vatten.
    2. Medan potatis och morötter kokar gör man såsen.
    3. Skär falukorv i stavar och finhacka gul lök och vitlök.
    4. Stek korv och gul lök tills de fått fin färg i lite smör i en stor stekpanna.
    5. Tillsätt vitlök, tomatpuré, grädde, mjölk och kryddor. Justera krämigheten på såsen med mjölken.
    6. När såsen puttrat i några minuter och potatis och morötter är färdigkokta hälls alltihop ihop i den stora stekpanna. Rör runt så att potatis och morötter får sås på sig.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben