Korv och rotfruktsgryta

Serverar: 4 portioner

Värmande korvgryta med rotfrukter

Ingredienser

  • 1 korv, kött- eller fläskkorv
  • 8 potatisar
  • 2-3 st morötter medelstora
  • 2 palsternackor
  • 1 st purjolök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 knippa persilja
  • 4 tomater
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 5 kryddpepparkorn, lätt krossade
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i bitar och morötter och palsternackor i centimetertjocka slantar. Skär bort det gröna på purjon. Klyv det vita på längden och skär sedan centimetertjockt tvärs över. Skala vitlöken. Hacka persiljan. Skär tomaterna i rejäla klyftor.
    2. I en rejäl gryta hettar du upp olivoljan. Lägg i morötter, palsternackor, purjolök och vitlök. Fräs någon minut och lägg så i potatisen samt salt och kryddpeppar. Häll på så mycket vatten att det precis täcker. Lägg i korven, på med lock och sjud på svag värme i 30 minuter.
    3. Lyft upp korven. Rör ner tomater och persilja. Sjud en minut. Häll över i en skål. Skär korven i bitar och lägg i den. Servera i djupa tallrikar.
    4. En god senap passar bra till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben