Här är barnkalasmat anno1987: korvar fyllda med gratinerat luftigt potatismos.
Ingredienser
10 frukost eller grillkorvar
2-3 msk senap
Potatismos
ca 1 kg potatis
2 ägg
2 msk margarin eller smör
Malen svartpeppar
Riven ost
Tillbehör
Morotsstavar
Instruktioner
Ugn 225 grader.
Skala potatisen och skär den i mindre bitar.
Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
Häll av vattnet.
Pressa potatisen genom en purépress eller vispa sönder den med en elvisp. Vispa upp äggen. Blanda ner dem tillsammans med margarin. Smaksätt med salt ocg svartpeppar.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär ett snitt i korvarna på längden.
Bred ett tunt lager senap på insidan av korvarna.
Lägg korvarna på ett ugnsfastfat.
Spritsa eller klicka ut potatismoset i korvarna.
Strö lite riven ost över.
Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått färg.
Servera båtarna med morotsstavar.
Provade med choritzo. Funkade väldigt bra :D Enkelt och gott. 5:a från mig. -.^
kantomen20 oktober 2010
JAg tyckte det var roligt och gott, men så tillhör jag ju generationen som hade barnkalas på 80-talet. De 3 barn som jag testade på tyckte det var en rolig idé, men bara en ville äta, de andra ville ha moset vid sidan av som vanligt!
Provade med choritzo. Funkade väldigt bra :D Enkelt och gott. 5:a från mig. -.^
JAg tyckte det var roligt och gott, men så tillhör jag ju generationen som hade barnkalas på 80-talet. De 3 barn som jag testade på tyckte det var en rolig idé, men bara en ville äta, de andra ville ha moset vid sidan av som vanligt!