Korvbåtar med potatismos

Serverar: 10 portioner

Här är barnkalasmat anno1987: korvar fyllda med gratinerat luftigt potatismos.

Ingredienser

  • 10 frukost eller grillkorvar
  • 2-3 msk senap
  • Potatismos
  • ca 1 kg potatis
  • 2 ägg
  • 2 msk margarin eller smör
  • Malen svartpeppar
  • Riven ost
  • Tillbehör
  • Morotsstavar
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader.
    2. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet.
    3. Pressa potatisen genom en purépress eller vispa sönder den med en elvisp. Vispa upp äggen. Blanda ner dem tillsammans med margarin. Smaksätt med salt ocg svartpeppar.
    4. Sätt ugnen på 225 grader.
    5. Skär ett snitt i korvarna på längden. Bred ett tunt lager senap på insidan av korvarna. Lägg korvarna på ett ugnsfastfat.
    6. Spritsa eller klicka ut potatismoset i korvarna. Strö lite riven ost över.
    7. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått färg. Servera båtarna med morotsstavar.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    4
    4

    Kommentarer (2)

    Vintra 2 augusti 2010

    Provade med choritzo. Funkade väldigt bra :D Enkelt och gott. 5:a från mig. -.^

    kantomen 20 oktober 2010

    JAg tyckte det var roligt och gott, men så tillhör jag ju generationen som hade barnkalas på 80-talet. De 3 barn som jag testade på tyckte det var en rolig idé, men bara en ville äta, de andra ville ha moset vid sidan av som vanligt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben