Korvbröd med speltmjöl

Korvbröd med speltmjöl är nyttiga och mycket goda. Till och med barn tycker det är gott.

Ingredienser

  • 3 dl ljummet vatten
  • 50 g jäst
  • 1 msk olja
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk ljust rårörsocker
  • 4 dl speltmjöl
  • Ca 6 dl siktat speltmjöl
  • Instruktioner

    1. Ljumma vattnet till 37 grader, rör ut jästen i det och tillsätt salt, olja, socker och mjöl. Knåda till en smidig deg och låt den jäsa 1 timme.
    2. Knåda igenom degen igen och dela den i 8 bitar. Rulla dem till drygt fingertjocka avlånga rullar, ca 12 cm. Låt dem jäsa på bakplåtsklädd plåt ca 30 minuter.
    3. Grädda korvbröden i 250 grader i 15-20 minuter och låt dem svalna på galler. Skär halvt igenom bröden på längden.

    Liknande recept

    4.5
    38 min
    24-25
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben