Korvgryta med oliver

Serverar: 4 portioner

Mumsigt vardagsrecept! (Om ni som jag inte gillar oliver så ger de en väldigt god smak, så ta bort dem efteråt och inte innan ni lagar rätten!)

Ingredienser

  • 1 påse potatisklyftor (eller hemmagjorda om så önskas)
  • 500 g benfri högrev
  • 1 finhackad lök
  • salt
  • cayennpeppar
  • torkad timjan
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 1/2 msk kina soja
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 slantade choritzokorvar
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 strimlad paprika
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • Instruktioner

    1) Ugn 225 grader. Sätt in potatisklyftorna. 2) Skär köttet i cm stora bitar och finhacka löken. bryn i en gryta. 3) Salta och krydda. Häll över vatten, fond, soja och grädde. Sjud under lock 20min. 4) Stek korven. Blanda samman 1 dl kallt vatten med vetemjölet och rör ner i grytan med korv och paprika. Sjud ytterligare 5 min. 5) Strö över oliver och låt bli varmt. Servera med potatisklyftorna och sallad.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben