Korvgryta med tomat och vitlök

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 15 minuter

En god och väldigt simpel korvgryta. Den passar utmärkt både som lunch och middag. Går att variera den väldigt mycket. Snälla, ni som sparar/läser mina recept! Jag uppskattar att ni gör det och skulle gärna ta emot lite kommentarer också!! Och även ett betyg tack!

Ingredienser

  • 400 g korv
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 medelstor gul lök
  • 500 g krossade tomater (om du har eldorados)
  • 2-3 tsk tomatpuré
  • ½-1 burk champinjoner
  • 1/4 gul paprika
  • 1/4 röd paprika
  • Basilika
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Cayennepeppar
  • Ev. paprikapulver
  • Smör eller margarin till stekning
  • Instruktioner

    1. Börja med att hacka löken. Smält margarin i en stekpanna och skär korven under tiden i lagom stora bitar.
    2. Häll i löken och sätt på medelvärme på plattan.
    3. Pressa ner vitlöken och fräs tills allt blir mjukt.
    4. Öka värmen och ha i korven. Låt steka i någon minut och ha därefter i tomatpurén och rör om.
    5. Låt det fräsa i ytterligare någon minut och skär paprikan i små bitar under tiden.
    6. Krydda allt och ha i krossade tomater.
    7. Låt puttra i någon minut till och ha därefter i paprikan precis innan servering.
    8. Servera med pasta, potatis eller ris.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben