Korvsoppa

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Den här soppan är så matig, att det är mer en gryta. Mycket lättlagad och populär, både bland barn och vuxna !

Ingredienser

  • 500 g falukorv
  • 2 kg fast potatis
  • 2 stora morötter
  • 1 medelstor purjolök
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 2 l vatten
  • Lite salt
  • Svartpeppar, grovmalen
  • Instruktioner

    Skala potatisen och skär den i mindre ätstora bitar, Skala och skär morötterna i 1 cm slantar. Skär purjon i ca 2 cm stora skivor. Skär korven i små fyrkanter. Lägg alltihop i en kastrull tillsammans med vatten, buljong, peppar. Salta försiktigt, då både korven och buljongen är salt. Jag brukar använda Kockens Stek och Grillkrydda i stället för salt, men den är svår att få tag på. Man kan också använda Knorr Potatiskrydda. Koka ca 12-15 min. Man kan variera soppan genom att ha i lite fint strimlad vitkål. Gott med en hård ostsmörgås till ! Jag föredrar fast potatis, eftersom mjölig, kokar sönder och gör soppan simmig.

    Liknande recept

    4.5
    35 min
    4-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben