Korvsoppa med purjolök

Serverar: 4 portioner

Enkelt är ofta godast, också när det gäller soppa.

Ingredienser

  • 6 dl vatten
  • 1-2 grönsaksbuljongtärningar
  • 5-6 potatisar, skalade, strimlade eller i tärningar
  • 1 purjolök, strimlad
  • 300-400 g prinskorv, lantfalu eller wienerpölser, tärnad
  • 4 dl mjölk
  • 2-3 msk färsk basilika, strimlad eller 2 tsk torkad
  • 3 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Tillbehör
  • Ostsmörgåsar
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och buljongtärningar.
    2. Lägg i potatis och purjolök och koka ca 10 min.
    3. Tillsätt korv, mjölk och basilika och koka ytterligare ca 5 min.
    4. Smaka av med salt och peppar.
    5. Severa med ostsmörgås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben