Kossans citronkaka

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 50 minuter

Enkel att göra och mycket god =)

Ingredienser

  • 50 g smält smör
  • 1 dl vatten
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • Rivet citronskal från en citron
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Citronsaft från halva citronen
  • Glasyr
  • 4-5 dl florsocker
  • Citronsaft från en halv citron
  • 2 msk kallt vatten
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och blanda i vattnet, tillsätt citronsaften när det svalnat lite. Vispa äggen och sockret till ett skum. Blanda mjöl, bakpulver och citronskalet. Tilsätt vätskan och rör om tills det blandats väl.
    2. 175 grader i vanlig ugn 150 grader i varmluftsugn
    3. Sätt in formen i mitten på ugnen Ca 35-40 minuter
    4. När kakan svalnat häll på glasyren.
    5. Smaklig spis :-)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben