Kossans citronkaka
Serverar:
10-12 portioner
Tid:
50 minuter
Enkel att göra och mycket god =)
Ingredienser
50 g smält smör
1 dl vatten
2 ägg
2 dl socker
Rivet citronskal från en citron
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Citronsaft från halva citronen
Glasyr
4-5 dl florsocker
Citronsaft från en halv citron
2 msk kallt vatten
Instruktioner
Smält smöret och blanda i vattnet, tillsätt citronsaften när det svalnat lite. Vispa äggen och sockret till ett skum. Blanda mjöl, bakpulver och citronskalet. Tilsätt vätskan och rör om tills det blandats väl.
175 grader i vanlig ugn 150 grader i varmluftsugn
Sätt in formen i mitten på ugnen Ca 35-40 minuter
När kakan svalnat häll på glasyren.
Smaklig spis :-)
Liknande recept
Citronkakor
4.8
10
7
Kossans tonfisksås
4
20 min
4-5
6
Kossans Gi-bröd
Kossans Gi-pizza
4
4-8
2
Kossans Grahams och dinkelbröd
4.5
1 h 40 min
2
3
Citronkaka med syrlig lag och strössel
4.3
2
Citronkaka med äpplen.
Citronkaka
Citronkaka med maräng
2
20
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!