Kotletter med tomatsky, oliver och kapris
Kotletter är mört och saftigt kött , Har du en annan uppfattning har du antagligen tillagat dem för länge och inte ätit dem precis nystekta. därför ska de tillagas sist. Steks de i stekpanna kan du hälla såsen över kotletterna.
Ingredienser
4 benfria kotletter (á 150 g)
1 tsk kinesisk soja
2 tsk olja
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
Sås
2 dl tomatjuice
1 msk kalvfond
1 msk hackad färsk oregano eller 1 tsk torkad
2 krm salt
1 krm grovmalen svartpeppar
Tillbehör
2 tomater
1 dl små svarta oliver
1 dl stora kapris
300 g pasta
250 g haricots verts eller sockerärtor
färsk oregano
Instruktioner
- Sås:
Koka upp juice och fond tillsätt oregano och smaka av med salt och peppar.
- Skär tomaterna i klyftor, ta bort kärnorna och skär dem i små tärningar. Blanda det med oliver och kapris. Koka pasta och haricots verts.
- Gör små snitt i fettkanten på kotletten och pensla dem med soja och olja. Krydda och grilla eller stek dem 3 min per sida.
- Lägg tomatblandningen ovanpå kotletterna och servera med pasta, tomatsky och kokta bönor. Garnera med färsk oregano
Liknande recept
Kommentarer (0)