Kotletter med tomatsky, oliver och kapris

Serverar: 4 portioner

Kotletter är mört och saftigt kött , Har du en annan uppfattning har du antagligen tillagat dem för länge och inte ätit dem precis nystekta. därför ska de tillagas sist. Steks de i stekpanna kan du hälla såsen över kotletterna.

Ingredienser

  • 4 benfria kotletter (á 150 g)
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 2 tsk olja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Sås
  • 2 dl tomatjuice
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk hackad färsk oregano eller 1 tsk torkad
  • 2 krm salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • Tillbehör
  • 2 tomater
  • 1 dl små svarta oliver
  • 1 dl stora kapris
  • 300 g pasta
  • 250 g haricots verts eller sockerärtor
  • färsk oregano
  • Instruktioner

    1. Sås: Koka upp juice och fond tillsätt oregano och smaka av med salt och peppar.
    2. Skär tomaterna i klyftor, ta bort kärnorna och skär dem i små tärningar. Blanda det med oliver och kapris. Koka pasta och haricots verts.
    3. Gör små snitt i fettkanten på kotletten och pensla dem med soja och olja. Krydda och grilla eller stek dem 3 min per sida.
    4. Lägg tomatblandningen ovanpå kotletterna och servera med pasta, tomatsky och kokta bönor. Garnera med färsk oregano

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben