Kotlettgryta med apelsin och kanel

Serverar: 4 portioner

En spännande gryta med smak av Asien.

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1/2–1 röd chili
  • 3/4 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 1 dl creme fraiche
  • 1–2 msk maizena för ljusa såser
  • 1 apelsin
  • Klippt persilja
  • Instruktioner

    1. Gör några snitt i fettranden på kotletterna. Stek dem gyllene på båda sidorna, ca 3 minuter per sida, i lite matfett. Salt, peppra och strö över kanelen. Häll vatten, smulad buljong, apelsinjuice och crème fraiche i en kastrull eller gryta.
    2. Kärna ur och ta bort hinnorna på chilin. Finhacka den. Rör ner det i grytan. Låt såsen koka upp under omrörning.
    3. Tillsätt kotletterna och låt allt puttra samman i ca 5 minuter. Strö över maizenaredningen och låt det koka 1 minut till. Smaka av.
    4. Skala apelsinen och garnera med tunna skivor eller klyftor. Strö över klippt persilja. Bjud kokt ris eller couscous och kokt broccoli till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben