Basilikadoftande kotlettgryta

Serverar: 4 portioner

Gluten och laktosfri

Ingredienser

  • Lite olja till stekning
  • 500 g benfri, tunt skivad kotlettrad
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 krm salt
  • 1 stor strimlad gul lök
  • 10-12 skivade råskalade potatisar
  • 3 skivade morötter
  • 1 burk hela tomater
  • 2-3 dl (glutenfri) köttbuljong av tärning
  • 1 tsk smulad torkad basilika eller ett par blad finhackad färsk
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Bryn först köttskivorna och stek sedan löken mjuk i fettet. Krydda lätt med vitpeppar och salt. Varva i en gryta, kött och lök med skivade potatisar och morötter.
    2. Häll på tomater med spad. Vänd om försiktigt så att allt blandas lätt. Häll på buljong och krydda med basilika. Lägg på lock och låt grytan få puttra på svag värme 45-60 minuter.
    3. Smaka av med salt och mal över lite svartpeppar.

    Liknande recept

    5
    1 h 20 min
    6
    3

    Kommentarer (1)

    enAnnan 24 oktober 2008

    Hur gott som helst! Perfekt med allt i samma, smaker som går ihop och kött som blir underbart mört. Jag och tre killar åt och smaskade för fullt. Alla ville ha mer. Dessutom nyttigt, utan en massa tillsatser. Rekommenderas varmt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben