Basilikadoftande fläskfilé med kantarellsås och potatisslantar

Serverar: 4 portioner

Underbar rätt att bjuda goda vänner på eller varför inte på tu man hand med levande ljus.

Ingredienser

  • Ca 1 kg potatis
  • 2 fläskfiléer
  • salt
  • peppar
  • basilika
  • 1 burk kantarelle
  • 1 liten gul lök
  • kinesisk soja
  • färgssättningssoja
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • idealmjöl
  • skyn från filéen samt lite extra vatten
  • Instruktioner

    Ansa filéerna och bryn dem runt om. Salta, peppra och strö över basilika. Späd med vattnet från kantarellburkarna + ev. lite extra. Bryn kantareller och lök. Häll över dem i en kastrull och ös ner matlagningsgrädde, soja och vanlig färgsättningssoja. Ta skyn från köttet och blanda ner. Red med lite idealmjöl. Tvätta potatisen och skiva dem i ca 1 cm skivor. Låt skalet sitta på. Lägg dem i en bunka och häll över lite olivolja. Blanda runt, så alla får olja på sig. Häll ut potatisslantarna på en braspanna och strö över lite grovsalt. Sätt in dem i ugnen. 225 c ca 30 min. Servera med en god sallad och lite gele.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben