Krabb- och couscousfyllda paprikor

Serverar: 4 portioner

Läckert och gott.

Ingredienser

  • 4 paprikor, röd och orange
  • 2 dl fullkornscouscous
  • 1 dl svarta oliver, urkärnade och skivade
  • 1 dl marinerade hackade soltorkade tomater
  • 2 skivade salladslökar
  • 1 burk salladskrabba
  • 1 dl turkisk yoghurt eller matyoghurt
  • Salt
  • Peppar
  • 125 g mozzarella
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Skär av ett lock på paprikorna och ta bort kärnorna. Skär ett plant snitt med kniven i botten av paprikorna så att de kan stå upprätt. Sätt dem i en ugnssäker form.
    3. Koka couscousen enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den svalna. Blanda couscousen med oliver, tomater, salladslök, avrunnen krabba och yoghurt. Smaksätt med salt och peppar.
    4. Fyll paprikorna med blandningen. Skiva mozzarellan och lägg den på toppen. Sätt in i ugnen och tillaga ca 15 minuter. Låt locken ligga vid sidan om paprikorna i formen. Lägg locken på paprikorna när rätten är klar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    zonale 15 augusti 2008

    Lite ovanligt men mycket gott. Tog den stora sk pärlcouscousen, den som har ett namn jag inte kan stava till ens!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben