Krabb- och räkgratäng smalmat

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En god gratäng.

Ingredienser

  • 5 dl kokt ris
  • 100 g krabba
  • 500 g räkor
  • 3 paprikor gärna olika färger
  • 1 dl riven ost ( max 17%)
  • Stuvning
  • 1 msk margarin
  • 1 ½ msk mjöl
  • 1 dl matlagningsgrädde (max 7 %)
  • 2 dl lättmjölk
  • 1 citron, saft av
  • 3 msk dill
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Lägg riset i en ugnsform. Smält margarinet, pudra över mjöl och rör om. Späd med mjölk och grädde, låt det koka upp under omrörning. Smaka av med kryddor, citronsaft och lägg i dill.
    2. Strimla paprikorna och lägg över riset tillsammans med krabba och räkor. Häll stuvningen över och strö över ost . Gratinera i ugn 250 grader ca 15 min.
    3. Servera med en bit baguette.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben