Krabbrullar med kryddig gurksallad

Serverar: 2 portioner

En kalorisnål och nytänkande rätt. 388 kalorier per portion 23 g protein 16 g fett 43 g kolhydrater 9 g kostfibrer

Ingredienser

  • 1 burk krabbkött, 120 g avrunnen vikt
  • 3 dl grovt rivna grönsaker, minst 2 sorter, tex. squash och morot
  • 1 litet ägg
  • 2 msk kesella
  • 1 msk wasabipasta
  • Havssalt
  • 1 tsk smör
  • 1-2 tsk avokadoolja till stekning
  • Gurksallad
  • 2-3 små gurkor
  • 1 msk wasabipasta
  • 1 msk honung
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk vatten
  • 2 tsk avokadoolja
  • Tillbehör
  • 2 skivor rågbröd
  • Instruktioner

    1. Börja med gurksalladen, den får gärna dra några timmar i kylskåpet. Skär med potatisskalare de tvättade gurkorna i breda strimlor. Vispa wasabi med honung, vatten och olja. Blanda marinad med gurkstrimlor.
    2. Häll krabbköttet i en sil och tyck bort vätskan. Blanda det i en skål med de övriga ingredienserna och forma till 5-6 bollar av färsen.
    3. Stek dem på inte alltför hög värme i en teflonpanna i 4-5 minuter på varje sida. Ät bollarna varma eller kalla med rågbröd och gurksallad till.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben