Krackelerade chokladkakor

Serverar: 50 portioner

Har ej provat denna

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 8 msk kakao
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 4 + 2 dl florsocker
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g hackad mörk choklad (med så hög kakaohalt som möjligt)
  • 3,5 msk vegetabilisk olja
  • 3,5 dl brun farin
  • 6 msk ljus sirap
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 – 5 äggvitor (beroende på storlek)
  • Instruktioner

    1. Sikta mjölet, kakaon, bakpulvret och cirka 4 dl florsocker i en stor skål, tillsätt saltet. Lägg den hackade chokladen i oljan i en tjockbottnad kastrull och smält på låg temperatur. Ställ sedan kastrullen åt sidan och låt det svalna. 2. Rör i brun farin, sirap och vaniljsockret. Vispa för hand ner äggvitorna i farin- och chokladmassan tills det blivit en slät smet. Blanda chokladmassan försiktigt med de torra ingredienserna, rör tills allt är väl blandat. 3. Täck över degen och ställ i frysen tills massan är fast nog att formas till små bollar, cirka 2 timmar. 4. Sätt ugnen på 180 grader. 5. Häll 2 dl av florsockret på en flat tallrik. Pudra händerna med florsockret och rulla degen mellan handflatorna till små 2,5 cm bollar. Doppa varje boll i florsocker. Lägg bollarna med cirka 3 cm mellanrum på bakplåtspapperklädd plåt. 6. Grädda i nedre delen av ugnen i 8–10 minuter. Låt kakorna stå ett par minuter innan du flyttar dem, lämpligen med en stekspade. Sikta lite florsocker över dem innan servering.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben