Kräftpanna med kantareller

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegod tillsammans med bara ett härligt bröd men också perfekt tillsammans med grillad eller ugnsbakad fisk.

Ingredienser

  • 300 g kantareller
  • 200 g steklökar
  • 25 g smör
  • 1 krm kummin (krossad)
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl hönsbuljong
  • 500 g potatis (helst färsk nykokt)
  • 2 dl grädde
  • 500 g kräftstjärtar
  • 1/2 dl strimlad bladpersilja
  • Instruktioner

    Ansa och dela eventuellt kantarellerna. Lägg dem i torr panna och stek tills all vätska kokat bort. Skala löken och fräs den i smör tillsammans med svampen utan att bryna. Strö över kummin, salt och peppar. Tillsätt buljongen och låt puttra samman. Vänd ner potatisen och slå i grädden, låt koka samman. Blanda ner avrunna kräftstjärtar, strö över persilja och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben