Kräftrisotto med sparris

Serverar: 2 portioner

En krämig italiensk risotto smaksatt med vitt vin och parmesan.

Ingredienser

  • 150 g grön sparris
  • 6 dl varm grönsaksbuljong
  • 170 g kräftstjärtar i lag
  • 1 rödlök
  • 3 msk smör
  • 2 ½ dl avorioris
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk hackad dill
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    Skär sparrisen i mindre bitar. Koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten ca 2 minuter. Låt rinna av. Låt kräftstjärtarna rinna av. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i 2 msk av smöret, utan att den tar färg. Tillsätt riset och fräs under omrörning ett par minuter, utan att det tar färg. Häll på vinet och låt det få koka in. Tillsätt den varma buljongen, 1-2 dl i taget. Rör då och då och låt buljongen koka in innan mer tillsätts. Rör i osten och smaka av med salt och peppar. Skala och hacka vitlöken och fräs den i resten av smöret. Låt de avrunna kräftstjärtarna fräsa med en kort stund. Tillsätt cayennepepparn. Rör ner sparrisbitarna, kräftstjärtarna och dillen i risotton. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben