Kräftsoppa Cajun

Serverar: 4 portioner

Snabbt och enkelt

Ingredienser

  • 10 cm purjolök
  • 6 dl grädde
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 3 msk hummerfond
  • 4 dl vatten
  • 2 röda paprikor
  • 1 gul paprika
  • 4-6 dl kräftstjärtar frysta, om de är stora går det att dela dem på längden
  • 1 msk paprikapulver, ev mer
  • 1 tsk chilipulver eller mer om så önskas
  • Några dillkvistar
  • Lite idealmjöl
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädden och slå i créme fraichen, lös upp buljongtärningen i hett vatten tillsätt buljong och hummerfond samt smaka av. Red av soppan om det behövs, den ska vara krämig.
    2. Snedstrimla purjon och strimla paprikan. Tillsätt paprikapulver och chili samt smaka av, det ska vara lite drag i soppan. När soppan är nästan klar lägger man i paprikan, kräftstjärtarna och purjon och låter det sjuda i max 5 minuter. Servera i tallrikar och dekorera med en dillkvist. © Ulf Wiman

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    4-6
    7
    5
    15 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    zonale 8 maj 2008

    Den mest snabblagade och godaste jag har ätit!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben