Kräftsoppa med fänkål & konjak

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Mmm vad gott! Bra att göra efter en kräftskiva...

Ingredienser

  • 3 hg kräftskal
  • 3 scharlottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad fänkål
  • ½ dl färsk fänkål
  • ½ dl konjak
  • 2 msk tomatpurè
  • 4 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 3 dl mellangrädde
  • 1 lagerblad
  • Smör till stekning
  • 2 msk citron juice
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Krossa skalen. Stek löken försiktigt i smöret, ca 4 minuter, utan att den tar färg. Tillsätt fänkålen i slutet och stek ytterligare i 2 minuter. Häll i konjaken och koka tills det nästan blir torrt. Tillsätt tomatpurén och de krossade skalen, rör runt och tillsätt fond, vatten, grädde och lagerbladet. Koka upp och låt skjuda i ca 20 minuter.
    2. Sila av skalen och smaksätt soppan med citronsaft, salt och peppar efter smak och tycke. Mixa soppan skummig med hjälp av en stavmixer och mjölken

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    4-6
    7
    5
    15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben