Kräftstjärtar med nudlar i ingefärsolja

Serverar: 4 portioner

Den här rätten är perfekt när du är på jakt efter en snabblagad men ändå lite lyxig rätt!

Ingredienser

  • 3 cm färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron
  • 1 knippe persilja
  • 1 purjolök
  • ½ dl rapsolja
  • 1 dl kräftspad
  • 1 msk fiskfond eller 0,5 fiskbuljongtärning
  • 2 burkar kräftstjärtar i lag (à 150 g avrunnen vikt)
  • 250 g äggnudlar
  • Instruktioner

    1. Skala ingefäran och hacka den mycket fint. Skala vitlöken. Strimla skalet på ena halvan av citronen med ett zestjärn. Pressa citronen. Hacka persiljan fint. Skölj och ansa purjon och skär den i långa, smala strimlor.
    2. Koka upp en stor kastrull med vatten.Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna och pressa ner vitlöken. Tillsätt ingefära och citronskal och fräs ca 2 min.
    3. Tillsätt citronsaften, kräftspadet samt fond eller buljongtärning. Lägg i persiljan och låt koka ihop en kort stund. Tillsätt kräftstjärtarna och låt dem fräsa med ca 1 min.
    4. Lägg nudlar och purjostrimlor i det kokande vattnet och låt koka ca 4 min. Häll av vattnet och låt nudlar och purjo ånga av. Lägg upp på tallrikar, gärna varma, och skeda över kräftssåsen. Servera med ett gott, vitt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    asaedetun 7 juni 2009

    Detta verkar väldigt gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben