Krämig äggsallad med ansjovis

Serverar: 4 portioner

Gott, gärna ett kallt glas öl till. Äggen ska vara mellankokta för att salladen ska få rätt konsistens.

Ingredienser

  • 6 mellankokta ägg
  • 1 dl majonnäs
  • 1 krm nyriven muskotnöt
  • 1 liten burk ansjovisfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Knäckebröd
  • Sallad
  • Garnering
  • Rödlöksringar
  • Instruktioner

    1. Hacka äggen grovt. Rör ihop med majonnäs och muskot.
    2. Blanda i finhackad ansjovis. Smaka av med salt och peppar.
    3. Bred ett tunt lager smör på bröden. Lägg på salladsblad. Fördela äggsalladen och garnera med rödlöksringar. Vrid gärna lite svartpeppar över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben