Krämig äppelsill med lime och senap

Serverar: 4 portioner

Sillen kan ätas direkt, men blir ännu godare om den får mogna i smaken en natt eller ett dygn. Ur Allers nr 12/13.

Ingredienser

  • 2 burkar matjessill i bitar à 200 g
  • 1 stort syrligt grönt äpple
  • Skal av 1 lime
  • Saft av ½ lime
  • 3 dl gräddfil
  • 1 msk fransk senap
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 2 msk finhackad dill
  • 1 msk rapsolja
  • Garnering
  • Limeskivor
  • Instruktioner

    1. Låt sillen rinna av. Fintärna äpplet. Blanda sill och äpple med resten av ingredienserna. Låt gärna sillen dra över natten.
    2. Dekorera äppelsillen med skivad lime vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben