Krämig sommartårta med lime
En otroligt god krämig och svalkande tårta/kaka med smak av lime i ett skal av krossade digestivekex. Väldigt enkel att göra utan att ens öppna ugnen! Passar perfekt på sommaren.
Ingredienser
Pajdeg
200 g digestivekex
125 g smör
Fyllning
2 burkar kondenserad mjölk (ca 400 g per burk)
Finrivet skal av 3 tvättade lime
Saften av 4 lime
Garnering
Skivade jordgubbar eller kiwi
Instruktioner
- Smula sönder digestivekexen ordentligt (till exempel med hjälp av en matberedare eller i en mortel). Smält smöret i en kastrull och blanda sedan ihop med kexsmulorna. Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter (ca 24 cm i diameter).
- Rör noga ihop kondenserad mjölk med rivet skal och saft av lime tills dess att mjölken börjar tjockna. Häll över mjölkblandningen i pajskalet. Ställ in pajen i kylen och låt stelna i minst 2 timmar.
- Garneras med skivor av jordgubbar eller kiwi strax före servering.
- Serveras kall då den fyllningen tappar i hållfasthet ju mer uppvärmd den blir.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Bara sååå god! <3