Krämig sommartårta med lime

Serverar: 8-10 portioner

En otroligt god krämig och svalkande tårta/kaka med smak av lime i ett skal av krossade digestivekex. Väldigt enkel att göra utan att ens öppna ugnen! Passar perfekt på sommaren.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 200 g digestivekex
  • 125 g smör
  • Fyllning
  • 2 burkar kondenserad mjölk (ca 400 g per burk)
  • Finrivet skal av 3 tvättade lime
  • Saften av 4 lime
  • Garnering
  • Skivade jordgubbar eller kiwi
  • Instruktioner

    1. Smula sönder digestivekexen ordentligt (till exempel med hjälp av en matberedare eller i en mortel). Smält smöret i en kastrull och blanda sedan ihop med kexsmulorna. Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter (ca 24 cm i diameter).
    2. Rör noga ihop kondenserad mjölk med rivet skal och saft av lime tills dess att mjölken börjar tjockna. Häll över mjölkblandningen i pajskalet. Ställ in pajen i kylen och låt stelna i minst 2 timmar.
    3. Garneras med skivor av jordgubbar eller kiwi strax före servering.
    4. Serveras kall då den fyllningen tappar i hållfasthet ju mer uppvärmd den blir.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lo0la 15 augusti 2012

    Bara sååå god! <3

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben