Krämig avokadosoppa med mynta och rädisor

Serverar: 4 portioner

En kall soppa att avnjuta som förrätt.

Ingredienser

  • 4 mogna avokado
  • 7 dl ljus buljong
  • 1,5 msk pressad citronsaft
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 10 färska myntablad
  • 2 hackade rädisor
  • Instruktioner

    1. Dela avokadorna och gröp ur fruktköttet. Mosa det med stavmixer eller i matberedare tillsammans med buljong, citronsaft och grovstrimlad mynta. Smaka av med salt, peppar. Täck över soppan och ställ i kylen.
    2. Den håller färgen i några timmar tack vare citronsaften.
    3. Vid servering fördelas soppan i tallrikar eller i glas och garneras med hackade rädisor och myntablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben