Krämig blomkålspuré med kyckling

Serverar: 4 portioner

Den här lyxiga blomkålspuré passar även bra till fisk.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, ca 500 g
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 dl vatten
  • 1 msk soja
  • 50 g hela hasselnötter eller mandel
  • Blomkålspuré
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 dl grädde
  • Instruktioner

    Blomkålspuré : skär blomkålen i små buketter och koka dem mjuka i buljong ca 10 min. Häll av vätskan och häll grädde i en kastrullen. Mixa till en puré med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Bryn kycklingfiléerna i smör. Salta och peppra, häll vatten och soja i stekpannan. Sjud filéerna ca 10 min tills de är genom stekta. Grov hacka nötterna och rosta dem i torr stekpanna. Strö nötterna över kycklingen. Servera med blomkålsmoset, skyn samt gärna lite kokt broccoli och cocktailtomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben