Krämig blomkålssoppa

Serverar: 4 portioner

Jätte gott

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud på ca 400 g i buketter
  • ½ liter grönsaks- eller hönsbuljong
  • 1 gul lök hackad
  • smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl kaffegrädde
  • salt
  • vitpeppar
  • Garnering
  • blomkålsbuketter
  • Instruktioner

    Koka blomkålsbuketterna mjuka i buljongen spara några buketter till garnityr i soppan sila ifrån buljongen (spara den) och mosa blomkålen i mixer fräs lök i smör några minuter strö över mjölet och späd med buljongen tillsätt blomkålsmoset och grädden koka i 10 minuter och smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    anvandarnamn 3 september 2011

    Jättemumsigt. :-) Jag brukar använda vanlig grädde istället och strör rostade/saltade solroskärnor ovanpå. Perfekt.

    missQ 26 april 2015

    Alla barnen gillade soppan (1,4,9 år). Jag fuskade dock lite och separerade inte blomkålsmos och vatten utan kokade allt ihop och mixade och tillsatte grädden på slutet. Kanske blir det ännu bättre om man gör enligt recept, men jag tycker att enkelt är bra och alla var nöjda.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben