Krämig chokladkaka med vaniljfudge

Serverar: 10-12 portioner

Dubbel sats till långpanna.

Ingredienser

  • 150 g vaniljfudge (smågodis som tex. Karamellkungen har)
  • 1/2 dl mjölk
  • 150 g mjukt smör
  • 2 1/4 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • 75 g hackade hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Smält fudgen med mjölken. Vispa smör och socker. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda ner toffeemjölken och sirapen. Rör ner resterande ingredienser. Häll smeten i en smord rund bakform.
    2. Grädda i 175 i knappt 40 min. Kakan ska vara lite kladdig när den är färdig.
    3. Servera vaniljglass eller vispad grädde till.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (1)

    LisaDahlberg 24 september 2009

    Sambons favoritkaka! Ursprungsreceptet är nog från Matmagasinet eller kanske var det Allt om Mat..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben