Krämig färskpotatissallad med ärtskott

Serverar: 8 portioner

Ärtskotten tillför lite krispighet till salladen. Hittar du inga är det också gott med färska sockerärter i bitar. Det går även bra utan. En krämig potatissallad med dressing av ägg, vitlök, ansjovisfilé, crème fraiche och örter

Ingredienser

  • 1 ½ kg potatisar, små färska, skrapade och nykokta
  • 50 g ärtskott
  • Dressing
  • 2 ägg
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk schalottenlök, finhackad
  • 1 krm svartpeppar, från kvarn
  • 3 msk olja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk persilja, hackad
  • 2 msk gräslök, hackad
  • 1 msk ansjovisfilé, hackad
  • 2 msk crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna och ånga av. Dela stora potatisar mitt itu.
    2. Dressing: Lägg äggen i kokande vatten och låt koka 2 min. Spola äggen med kallt vatten och gröp ur dem med en sked i en skål. Tillsätt övriga ingredienser, utom creme fraichen, och mixa med mixerstav.
    3. Häll ¾ av dressingen över potatisen. Låt stå kallt ca 30 min.
    4. Rör ihop resten av dressingen med creme fraiche och vänd ned i potatisen strax före servering. Strö över ärtskotten.
    5. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Nallemamma 10 juni 2010

    Skriver ut receptet med en gång!!!! Vi gillar potatis sallad i detta huset!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben