Krämig fiskgryta med sockerärtor och kräftor

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God gryta på fisk och grönsaker som även mina barn gillade.

Ingredienser

  • 400 g torsk
  • 900 g potatis
  • 2 morötter
  • 1 dl kräftspad
  • 1/2 purjolök
  • 170 g kräftstjärtar i lake
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 höns- eller fiskbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1/2 msk fond)
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • Salt
  • Peppar
  • 200 g sockerärter
  • 2 msk hackad dill
  • Instruktioner

    Tina fisken om den är fryst. Skala potatis och morötter. Koka potatisen. Ansa och skölj purjolöken, skär den och morötterna i tunna skivor. Låt kräftorna rinna av men spara lite av spadet. Stek purjo och morötter i matfettet i en kastrull. Tillsätt grädde, kräftspad och buljongtärning och koka upp. Red av med majstärkelse utrörd med lite vatten. Smaksätt med salt och peppar. Skär fisken i bitar och lägg i dem i såsen och koka försiktigt ca 5 minuter. Lägg sockerärterna och dillen i grytan, koka upp. Servera med potatisen och strössla kräftstjärtarna över fiskgrytan.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben