Krämig grönsaksrisotto

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En mild, krämig och goood risotto med diverse grönsaker som förstås kan varieras efter tycke och smak.

Ingredienser

  • 3 dl avorioris
  • Ca 8 dl grönsaksbuljong
  • 4 schalottenlökar (eller 1 vanlig gul)
  • 2 morötter
  • 2 paprikor, gärna olika färger
  • ½ squash (ca 150 g)
  • 3 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl färskriven parmesanost, eller mer
  • Instruktioner

    1. Fräs riset i 2 msk av olivoljan i en gryta. Tillsätt hälften av buljongen och låt koka på svag värme utan lock i cirka 20 minuter. Rör då och då. Späd lite i taget med mer buljong då den första kokat in.
    2. Tärna alla grönsaker i lite olika stora bitar. Morötterna kan gärna grovrivas. Fräs grönsakerna i 1 msk olivolja i en stekpanna. Salta och peppra.
    3. Rör ner grönsaker och parmesanost. Smaka av med ev. mer salt och peppar.
    4. Serveras gärna med köttbullar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben