Krämig jordgubbspaj

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

Detta är en stor favorit hela året. Bäst är den på sommaren med färska jordgubbar, men går lika bra på vintern med infrysta bär. Kan ätas precis som den är, men under varma sommardagar är det gott med äkta vanlijglass till

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 1/3 dl vetemjöl
  • 125 g flytande margarin/smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 400-500 g jordgubbar (0,8-1 l)
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl creme fraiche eller turkisk yoghurt
  • Ev rivet skal av en ½ citron
  • Instruktioner

    Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en pajform. Grädda i 200 grader tills den har fått lite färg. Ca tio minuter. skiva under tiden jordgubbarna. Lägg dem i pajskalet och vispa lätt ihop äggen, socker och vanlijsocker. Rör därefter ner creme fraich eller yoghurten. Du kan ta hälften av vardera eftersom yoghurten ger en liten syrligare smak. Sist tillsätter du citronskalet om du vill. Häll smeten över jordgubbarna och grädda i ugnen ca 35 min. Tänk på att pajen sjunker ihop när du tar ut den. Låt den svalna lite innan servering.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 10 min
    6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben