Jag är allergisk mot råa jordgubbar, så min syster gjorde den här pajen där man tillagar jordgubbarna.
Åh... Säger jag bara...
Det som är gott är att precis hela fyllningen smakar av sommarvarma jordgubbar.
Ingredienser
Pajskal
100 g smör
1 ½ dl råsocker
1 ägg (litet ägg)
3 dl vetemjöl
Fyllning
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
3 dl crème fraiche (den feta)
Ca 200 g jordgubbar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Rör ihop smör och råsocker, tillsätt ägget och sist mjölet. Låt vila kallt i 30 minuter.
- Eftersom pajen blir platt kan en låg form ca. 24cm användas. Tryck ut degen i formen och pricka botten. Förgrädda i 10 minuter.
- Blanda socker, vaniljsocker och äggula. Blanda i crème fraiche och häll sen blandningen i pajskalet. Dela jordgubbarna på hälften och tryck ner dem i smeten. Grädda cirka 20 minuter. Vi lät den stå inne lite längre, nästan 20 minuter längre. Men det beror nog på olika typer av ugn.
Liknande recept
Kommentarer (0)