Krämig jordgubbspaj

Sommarens favorit! Lika god till kaffekalaset som till efterrätt

Ingredienser

  • Pajbotten
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • ½ tsk bakpulver
  • 125 g smör eller margarin
  • Fyllning
  • 1 ½ dl crème fraiche
  • 2 äggulor
  • 3 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 8 dl färska jordgubbar
  • ½ dl flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Hacka snabbt samman alla ingredienserna till pajbottnen. Tryck ut 2/3 av degen i en rund paj form, ca 24 cm i diameter. Ställ formen och den sparade degen i kylskåps kallt att vila i ca 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i 7-8 minuter.
    4. Rör ihop crème fraiche, äggulor, socker och vaniljsocker och häll blandningen i degskalet.
    5. Fördela jordgubbarna jämnt över gräddsmeten. Skär stora bär i mindre bitar.
    6. Smula över den sparade degen och strö sist över den flagade mandeln.
    7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ytterligare 25-30 minuter, eller tills fyllningen stannat.
    8. Servera pajen lätt ljummen, gärna med en klick vispad grädde.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 10 min
    6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben