En smakrik soppa med nyplockade kantareller är aldrig fel.
Ingredienser
1 liter kantareller
1½ dl hackad purjolök
1 vitlöksklyfta
Smör till stekning
½ liter vatten
½ liter mjölk, kan bytas ut mot vatten
3 dl mellangrädde eller vispgrädde
2 buljongtärningar, grönsaks eller kyckling
1 tsk vitvinsvinäger
½ dl sherry eller konjak, kan uteslutas
Salt
Svartpeppar
Garnering
Persilja
Tillbehör
Färskt bröd
Instruktioner
- Rensa och borsta kantarellerna från jord, barr och annan smuts. Lägg undan de finaste små kantarellerna till garnering.
- Hacka kantareller, purjolök och vitlök och låt steka i smör i en kastrull. Fräs i ca 5 mintuer eller tills vätskan kokat in.
Slå på vatten, mjölk och grädde under omrörning. Smula ner buljongtärningarna. Låt soppan koka sakta i 10-15 minuter.
- Tillsätt vinäger och sherry. Mixa soppan med stavmixer eller matberedare. Värm upp igen och smaka av med salt och peppar. Låt soppan sjuda några minuter medan kantarellerna till garneringen bryns i smör med lite salt och peppar.
- Garnera soppan med stekta kantareller och hackad persilja.
Servera med ett gott bröd.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Kantareller
Det gyllene guldet i skogen... Denna underbara svamp, det vattnas i mu...