Krämig kantarellsoppa

Serverar: 4 portioner

En smakrik soppa med nyplockade kantareller är aldrig fel.

Ingredienser

  • 1 liter kantareller
  • 1½ dl hackad purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Smör till stekning
  • ½ liter vatten
  • ½ liter mjölk, kan bytas ut mot vatten
  • 3 dl mellangrädde eller vispgrädde
  • 2 buljongtärningar, grönsaks eller kyckling
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • ½ dl sherry eller konjak, kan uteslutas
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Garnering
  • Persilja
  • Tillbehör
  • Färskt bröd
  • Instruktioner

    1. Rensa och borsta kantarellerna från jord, barr och annan smuts. Lägg undan de finaste små kantarellerna till garnering.
    2. Hacka kantareller, purjolök och vitlök och låt steka i smör i en kastrull. Fräs i ca 5 mintuer eller tills vätskan kokat in. Slå på vatten, mjölk och grädde under omrörning. Smula ner buljongtärningarna. Låt soppan koka sakta i 10-15 minuter.
    3. Tillsätt vinäger och sherry. Mixa soppan med stavmixer eller matberedare. Värm upp igen och smaka av med salt och peppar. Låt soppan sjuda några minuter medan kantarellerna till garneringen bryns i smör med lite salt och peppar.
    4. Garnera soppan med stekta kantareller och hackad persilja. Servera med ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kantareller
    Det gyllene guldet i skogen... Denna underbara svamp, det vattnas i mu...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben