Krämig kasslerpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Denna kasslerpaj tillhör en av favoriterna, lätt att göra och omtyckt av små och stora!

Ingredienser

  • 3 dl vetemj
  • 125 g margarin
  • 2-msk vatten
  • 1 pkt fryst hel spenat ( ca 250 g)
  • Salt
  • Peppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Ca 200 g kassler i tärningar
  • 2 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200 grader.
    2. Pajdeg: Blanda samman degen i en matberedare el. för hand. Låt degen vila övertäckt i 30 minuter.
    3. Fyllning: Skär den halvfrusna spenaten i lite mindre bitar och fräs i margarin. Smaksätt med vitlök och kryddor. Kavla eller tryck ut degen i en rund pajform . Nagga och förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    4. Lägg spenaten i botten på pajskalet. Strö över kasslertärningarna. Vispa samman äggstanningen och häll över. Grädda pajen ytterliggare ca 30 minuter eller tills äggstanningen stelnat. Servera sallad till. Smaklig spis och lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben