Krämig köttfärsgryta

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

Ädelost gör denna gryta smakrik och härligt krämig, supergod! Den blev ännu godare i matlådan dagen efter.

Ingredienser

  • 800 gr köttfärs, valfri variant
  • 2 stora gula lökar
  • 1 burk stora vita bönor
  • 1 burk blackeyedbönor
  • 1 stor burk hela champinjoner
  • 1 paket eller 2 burkar krossade tomater
  • 2 buljongtärningar, 1 grönsak och 1 kött
  • 1 msk mald spiskummin
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 tsk sambal oelek
  • bladpersilja efter smak
  • 1 kvibille ädelost
  • Instruktioner

    1. Bryn köttfärsen och den grovhackade löken, häll över de krossade tomaterna, purén, champinjonerna, alla kryddor och buljongtärningarna. Låt det hela småputtra ca 20 minuter. Häll i bönorna och låt koka upp några minuter till. Smula sönder osten, ta av grytan från spisvärmen och rör i osten, den smälter in på nolltid. Strö över en grovchackade persiljan
    2. Servera det hela med en grönsallad och/eller ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben