Krämig kyckling- och pastasoppa

Serverar: 4 portioner

Enkel att laga. Men ät den nylagad då risonin gärna fortsätter att svälla och därmed blir soppan extra tjock och nästan som en gryta.. Matiga soppor ska det vara, fyllda med näring.

Ingredienser

  • 1 knippa salladslök
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk olivolja
  • 2 hönsbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
  • Ca 1 l vatten
  • 1½ dl risoni, 100 g
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl strimlad persilja
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Ansa och strimla löken. Strimla kycklingfilén. Fräs kyckling och lök i oljan ca 5 minuter.
    2. Smula ner buljongtärningarna, tillsätt vatten och koka soppan utan lock 10-15 minuter. Blanda i pastan och koka enligt tidsanvisning på pastaförpackningen.
    3. Späd med mera vatten om det behövs. Vänd ner crème fraiche och persilja. Koka upp under omrörning. Peppra och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben