Avokado, kyckling, krispig bacon och paprika i en kryddig majonnäsdressing.
Ingredienser
1 tsk matlagningsolja
6 skivor bacon
1 avokado
1 röd paprika
4 salladslökar
1 grillad kyckling, ca 1 kg
1 dl majonnäs
2 msk barbecuesås
½ dl crème fraiche
½ krm salt
½ krm svartpeppar
4-6 isbergssallatblad
Instruktioner
- Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i baconskivorna. Stek dem ca 5 minuter tills de är krispiga. Låt dem svalna och hacka dem fint.
- Halvera avokadon och ta bort kärnan. Gröp ur fruktköttet och tärna det. Kärna ur och tärna paprikan. Ansa och hacka salladslökarna.
- Ta av kycklingköttet från benen och släng ben och skinn. Tärna köttet. Lägg kyckling, avokado, paprika och lök i en stor skål och blanda ner baconen.
- Blanda majonnäs, barbecuesås, crème fraiche, salt och svartpeppar väl i en skål. Vänd försiktigt ner dressingen i kycklingsalladen så att allt täcks väl.
- Skölj sallatsbladen och torka av dem. Klä en skål med bladen, lägg i kycklingsalladen och servera.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Pastasallad
Pastasalladen är en av våra absoluta picknickfavoriter. I sin enkelhet...