Krämig kycklingsallad

Serverar: 4-6 portioner

Avokado, kyckling, krispig bacon och paprika i en kryddig majonnäsdressing.

Ingredienser

  • 1 tsk matlagningsolja
  • 6 skivor bacon
  • 1 avokado
  • 1 röd paprika
  • 4 salladslökar
  • 1 grillad kyckling, ca 1 kg
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk barbecuesås
  • ½ dl crème fraiche
  • ½ krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 4-6 isbergssallatblad
  • Instruktioner

    1. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i baconskivorna. Stek dem ca 5 minuter tills de är krispiga. Låt dem svalna och hacka dem fint.
    2. Halvera avokadon och ta bort kärnan. Gröp ur fruktköttet och tärna det. Kärna ur och tärna paprikan. Ansa och hacka salladslökarna.
    3. Ta av kycklingköttet från benen och släng ben och skinn. Tärna köttet. Lägg kyckling, avokado, paprika och lök i en stor skål och blanda ner baconen.
    4. Blanda majonnäs, barbecuesås, crème fraiche, salt och svartpeppar väl i en skål. Vänd försiktigt ner dressingen i kycklingsalladen så att allt täcks väl.
    5. Skölj sallatsbladen och torka av dem. Klä en skål med bladen, lägg i kycklingsalladen och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pastasallad
    Pastasalladen är en av våra absoluta picknickfavoriter. I sin enkelhet...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben