Rätten kan göras på fryst laxfilé, som finns att köpa 2-4 st i en förpackning el. som ett helt fryst block på 350 g. Givetvis kan den också göras på färsk laxfilé
Ingredienser
400 g laxfilé
Saft och skal av 1 citron
2½ dl matlagningsgrädde
1½-2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
3 skållade tomater
5 salladslökar el. 1 purjolök
1 knippa dill
1 dl skalade räkor (färdigskalade på burk går bra)
Instruktioner
- Tina djupfryst lax. Skär laxen i mindre tärningar. Riv citronskalet och spara till garnering.
- Koka upp grädde, citronsaft och vatten, tillsätt smulad buljongtärning. Lägg i laxen och sjud försiktigt till fisken är ogenomskinlig.
- Skär tomaterna i mindre bitar, skiva löken och strö över tillsammans med hackad dill och räkor. Låt allt bli genomvarmt, men inte mer, annars blir räkorna sega. Strö över citronskal och servera genast med ris eller potatis och en sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)