Krämig lökpaj

Serverar: 4-6 portioner

Ett gammalt recept sedan 80-talet. Minns att den var riktigt god.

Ingredienser

  • Deg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 50 g smör
  • 1 dl kesella mager
  • Fyllning
  • 500 g gul lök, alt. 4 purjolökar eller 50/50
  • Vatten
  • 3 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl riven ost, grevé
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Gör degen och låt den vila i 30 min.
    2. Tryck ut degen i en form, 24 cm i diameter. Förgräddas i 200°C, 15 minuter.
    3. Skiva löken som kokas knappt mjuk i vatten, 5-10 min för gul lök, 4-5 min för purjolök. Häll av vattnet.
    4. Tillsätt smör och fräs löken utan att den får färg. Strö på mjöl och rör om. Späd med grädde och mjölk. Koka 3 minuter. Rör i osten.
    5. Häll i pajskalet och grädda i 225°C, 20-25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben