Krämig majssoppa

Serverar: 4 portioner

Len soppa med lite chilisting och krispiga tortillachips.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 100 g rotselleri
  • 2 potatisar
  • ½ liten chili
  • 2 msk smör
  • 6 dl vatten
  • 1½ msk koncentrerad grönsaksfond
  • 300 g majskorn
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 150 g tortillachips
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 100 grader.
    2. Skala och hacka löken. Skala selleri och potatis, skär i tärningar. Finhacka chilin. Fräs lök, rotfrukter och chili i smöret. Tillsätt vatten, fond och majskorn. Låt soppan småkoka ca 10 minuter tills rotfrukterna känns mjuka.
    3. Mixa soppan slät i matberedare eller med en stavmixer. Häll tillbaks soppan i kastrullen, låt koka upp och tillsätt grädden. Värm och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
    4. Värm chipsen 5 minuter i ugnen. Krossa några av dem grovt och strö dem i soppan vid serveringen. Servera resten av chipsen bredvid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben