Len soppa med lite chilisting och krispiga tortillachips.
Ingredienser
1 gul lök
100 g rotselleri
2 potatisar
½ liten chili
2 msk smör
6 dl vatten
1½ msk koncentrerad grönsaksfond
300 g majskorn
2 dl vispgrädde
Salt
Svartpeppar
150 g tortillachips
Instruktioner
Sätt ugnen på 100 grader.
Skala och hacka löken. Skala selleri och potatis, skär i tärningar. Finhacka chilin. Fräs lök, rotfrukter och chili i smöret. Tillsätt vatten, fond och majskorn. Låt soppan småkoka ca 10 minuter tills rotfrukterna känns mjuka.
Mixa soppan slät i matberedare eller med en stavmixer. Häll tillbaks soppan i kastrullen, låt koka upp och tillsätt grädden. Värm och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Värm chipsen 5 minuter i ugnen. Krossa några av dem grovt och strö dem i soppan vid serveringen. Servera resten av chipsen bredvid.