Krämig moccabakelse med choklad- och valnötskesella

Serverar: 12-15 portioner

Har inte provat detta receptet ännu. Men visst ser bakelsen god ut!

Ingredienser

  • Bakelse
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 msk kakao, av fin kvalitet
  • 1,5 msk pulverkaffe
  • 1 ml vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • Chokladkesella
  • 150 g kesella, 10 %
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75 g mörk choklad, fin
  • Garnering
  • 30 st kaffebönor
  • 15 st valnötter
  • Florsocker
  • Tillbehör
  • Muffinsformar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och rör ihop med ägg, socker, kakao, kaffepulver och vaniljsocker. Blanda ner 2 dl vetemjöl.
    2. Portionera ut degen i små muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna.
    3. Blanda kesella med vaniljsocker, hacka chokladen och blanda ihop allt. Portionera ut en klick på varje kaka och garnera med kaffebönor och valnötskärnor. Pudra eventuellt med lite florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben