Krämig pastalåda med kyckling

Serverar: 4 portioner

Allt i en form.

Ingredienser

  • Kokt valfri pasta
  • 4 dl riven ost
  • 2 gula lökar
  • 50 g margarin
  • 2 burkar krossade tomater
  • 150 g champinjoner
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 grillad kyckling
  • 4 skivor rökt skinka
  • 1 dl crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Fördela pastan i en smord ugnsform. Strö över hälften av den rivna osten.
    2. Finhacka lökarna och fräs det i margarinet. Häll över tomaterna och crème fraichen .Rör om väl.Tillsätt skivade champinjoner och smula över buljongtärningen. Låt puttra 15 minuter.
    3. Rensa och dela kycklingen i mindre bitar och strimla skinkan. Tillsätt kyckling och skinka i tomatsåsen. Smaka av med salt och peppar.
    4. Häll såsen över pastan och strö på resten av osten. Gratinera i ca 20 minuter i 225 grader. Strö på hackad persilja strax före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Maripoosa 23 juni 2008

    Var kommer creme fraîchen in?

    flabban 13 februari 2009

    Stekte kycklingfile' som jag kryddade med grillkrydda, i stället för grillad kyckling. Funkade lika bra. Suveränt gott, det kommer jag att servera fler gånger. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben