Krämig pastasallad med lax och pepparrot

Serverar: 4 portioner

Här serveras gravad lax tillsammans med melon och äpple i en krämig pastasallad. Gott och snabblagat!

Ingredienser

  • 250 g pasta tex. gnocchi, fjärilar, spiraler
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • 2 msk finriven färsk pepparrot
  • 2 msk fryst hackad dill
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm socker
  • 200 g gravad lax
  • 600 g melon tex. galia eller honungsmelon
  • 1 äpple
  • 50 g isbergssallad
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, skölj pastan hastigt i kallt vatten. Blanda créme fraiche, riven pepparrot, hackad dill, salt, peppar och socker i en stor skål. Blanda den avkylda men fortfarande ljumma pastan med pepparrotsröran.
    2. Skär laxen i mindre bitar. Dela, kärna ur och skär melonen i tärningar. Dela, kärna ur och skär äpplet i tärningar. Skär salladen i bitar.
    3. Blanda melon, sallad och äpple försiktigt med pastan. Servera med laxen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pastasallad
    Pastasalladen är en av våra absoluta picknickfavoriter. I sin enkelhet...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben