Krämig räkbisque med minikroppkakor av räkor och ingefära

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme

Från Tinas Julkök

Ingredienser

  • Räkbisque
  • 500 g räkor, skal
  • 0.25 selleri
  • 1 gul lök, skalad
  • 1 röd chili
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ g saffran, 1 pkt
  • 4 dl vitt vin
  • 7 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • Salladslök till servering
  • Kroppkakor
  • 500 g potatis, ca 5 medelstora potatisar
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 3 dl mjöl
  • 500 g räkor, skalade och hackade
  • 2 msk inlagd ingefära, hackad (som används till sushi)
  • 1 dl dill, grovhackad
  • Instruktioner

    1. Räkbisque Hetta upp en gryta med olja eller smör, skär ned grönsakerna i mindre bitar och fräs dessa tillsammans med räkskalen tills de börjar få en rostad ton.
    2. Tillsätt sedan tomatpurén och den är det viktigt att man rostar för att få bort den skarpa tomatsyran, samt få en behagligare smak.
    3. Tillsätt saffran och fräs i ytterligare 3-4 minuter, häll i vinet och låt det koka i ca 5 minuter.
    4. Häll sedan i vattnet och grädden.
    5. Låt sjuda i 15-20 minuter, sila soppan i ett durkslag och smaksätt med salt och peppar.
    6. Spara räkorna till kroppkakorna.
    7. Kroppkakor Koka potatisen mjuk i saltat vatten, häll av vattnet och låt svalna.
    8. Pressa potatisen, salta och arbeta in ägg och vetemjöl till en smidig deg.
    9. Blanda ned räkor, ingefära och dill.
    10. Forma till en bulle med vald fyllning vid kokning.
    11. Sänk ned kroppkakorna i soppan, låt dem sjuda i ca 5-7 minuter.
    12. Servera soppan med lite finstrimlad salladslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben