Krämig räksås

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Krämig och smakrik räksås med dill.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 pkt á 400 g räkor, tinade och med vattnet som blir
  • ½ tsk fiskfond
  • Vitpeppar
  • Salt
  • 2 krm ingefära
  • ½ dl dill
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 ½ dl grädde
  • 2 ½ dl mjölk
  • 3 msk flytande margarin/smör
  • 3 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Hacka löken. Smält smöret tills det tystnat, tag kastrullen av värmen.
    2. Rör ut vetemjölet med en träsked och tillsätt hälften av mjölken under kraftig rörnig.
    3. Tillsätt resten av mjölken, vispa kraftigt.
    4. Häll i grädden, dillen, salta, peppra och låt koka upp under regelbunden omrörning.
    5. Under tiden såsen kokar upp, fräs löken tillsammans med räkorna samt det vatten som tinat med räkorna.
    6. Tillsätt fiskfonden, ingefäran, salt och peppra.
    7. Låt stå och rör om då och då medan den andra såsen kokar upp.
    8. När dillsåsen kokat upp och kokat någon minut, häll i räksåsen och blanda.
    9. Smaka av med salt, peppar och ev. dill.
    10. Servera till pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben