Krämig ratatouille

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Jättegod krämig ratatouille som jag brukar servera med kycklingklubbor men det går lika bra att äta den endast med quinoa eller bulgur.

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk körsbärstomater, 400 g
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk + 2 krm salt
  • 2 krm + 1 krm svartpeppar
  • 150 g getost eller fetaost
  • 2 dl mild ajvar relish
  • 1 kruka basilika, grovt hackad
  • ½ kruka oregano
  • 1 msk balsamvinäger
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär aubergine, zucchini och rödlök i grova bitar. Skala och hacka vitlöken. Lägg i ugnssäker form. Vänd ner tomaterna, olivoljan, ½ tsk salt och 2 krm peppar. Rosta i ugn 25-30 min.
    2. Skär bort kanten och smula ner osten i grönsakerna. Blanda i ajvar och örter. Smaka av med salt, peppar och balsamvinäger.
    3. Servera med kycklingklubbor och ev quinoa/bulgur eller enbart quinoa/bulgur som vegetarisk rätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben